Кънтри звездата Гарт Брукс пък изпя а капела "Amazing Grace" и призова всички американци да се включат

Едни от най-обичаните световни знаменитости се стекоха във Вашингтон, за да посрещнат новата администрация в Белия дом. Всички медии зад Океана са единодушни – Холивуд определено подкрепя Джо Байдън и Камала Харис. 

Лейди Гага изпълни националния химн на Съединените щати по време на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън.

Певицата пя със златен микрофон под съпровода на оркестъра на Aмериканските военноморски сили.Тя беше облечена в тоалет на "Шиапарели" - черен топ и огромна пола в малинов цвят. Наситено червено червило отправи послание за овластяването на жените.

Гага бе заложила и на екстравагантна брошка във формата на златен гълъб, носещ клонка – символ на мира.Маковете, с които бяха захванати плитките й отправяха същото послание. 

ДРЕСКОД В БЕЛИЯ ДОМ: Джо Байдън и Камала Харис заложиха на американски дизайнери

Дженифър Лопес изпя "America the Beautiful", след като афроамериканката Камала Харис положи клетва като вицепрезидент на Съединените щати. Латино дивата бе от глава до пети в Chanel . Тя бе заложила на чистотата на белия цвят. По време на церемонията до нея бе годеникът й баскетболистът Алекс Родригес. 

След клетвата на президента Байдън и речта му, кънтри звездата Гарт Брукс изпя а капела "Amazing Grace" и призова всички американци да се включат заедно с него в последния куплет на песента, независимо къде се намират.  

Актьорът Том Ханкс води 90-минутно вечерно шоу, което  се излъчваше на живо от много тв мрежи като алтернатива на традиционните балове. В него  участваха Брус Спрингстийн, Джон Леджънд, Кейти Пери, Деми Ловато, Джъстин Тимбърлейк и Бон Джоуви.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.