Епидемичната обстановка е повлияла най-много на наемите и продажбите на офиси и магазини

"Търсенето на имоти през изминалата година не намаля, въведохме и онлайн огледи. През април месец се възстанови напълно търсенето, докато в началото на пандемията имаше малко отдръпване заради първоначалния шок". Това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Юлияна Шехерова-Димитрова, мениджър в агенция за недвижими имоти.

"Търсенето изпреварва предлагането за момента. Събуди се интересът към многостайните жилища, двустайните също останаха във фокуса на купувачите", добави още специалистът.

Тя информира, че през изминалата година е имало търсене на партерни етажи със собствен двор, докато през изминали години са били игнорирани.

„НИЩО ЛИЧНО”: Селото с най-скъпите имоти, в които никой не живее

"Ситуацията повлия повече върху офисите и магазините, защото някои от тях се освободиха, много бизнеси и фалираха", каза още специалистът.

Започна плащането на местни данъци и такси в София

Относно наемите тя сподели, че някои наематели и наемодатели се опитали да предоговорят условията по договорите си, но не винаги преговорите давали резултат. Чести били и случаите, в които дадените под наем жилища са били продадени от собствениците.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.