Звездата продава над 1000 от костюмите, които е носила

За всички почитатели на Джанет Джексън - петкратната носителка на ”Грами“ разпродава гардероба си на търг. 

В четвъртък от аукционната къща "Джулиънс окшънс" заявиха, че звездата продава над 1000 от костюмите, които е носила на сцената, на турнета, на червени килими и в музикални видеоклипове през последните четири десетилетия.

Джексън държи тоалетите на склад от години.

„Джанет никога преди не е правила търг. Всъщност ни е много трудно да намерим нейни вещи на търг, защото тя е запазила всичко“, каза Мартин Нолан, изпълнителен директор на аукционната къща, пред Ройтерс.

"Това е един вид катарзис за нея ... тя е щастлива да ги пусне на търг и да събере пари за благотворителна организация, която е наистина важна за нея", добавя Нолан.

Някои от най-любопитните артикули в разпродажбата, която ще се проведе между 14 и 16 май в Бевърли Хилс включват сватбената рокля от втория, таен брак на Джексън с танцьора Рене Елисондо - младши през 1991 г.

Джанет Джексън и Стиви Никс бяха въведени в Залата на славата на рокендрола

Бракът не беше публично известен, докато двойката не се раздели осем години по-късно. Тя е с оценка за предварителна продажба от 2000 до 3000 долара.

54-годишната певица се разделя и с оригиналното яке Rhythm Nation Jacket от едноименното си световно турне през 1990 година. Предварително се оценява на $ 6,000 - $ 8,000.

Очаква се сребристото палто цвят металик, стигащо до пода, което Джексън носи в музикалния си клип от 1995 г. за „Scream“ с брат си Майкъл Джексън, да се продаде за до 8 000 долара. Вдъхновената от 17-ти век комбинация от късо яке за езда и високи ботуши, които тя е облякла по време на световното си турне през 1993-95 г., се оценява на 4000 - 6000 долара.

Джанет Джексън тръгва на турне след раздялата с бащата на детето си

Най-известното облекло на певицата - черното кожено бюстие, което беше разкъсано, излагайки за кратко гърдите й на шоуто на полувремето на Super Bowl през 2004 г., не е включено в търга.

Джексън продава и своя пикап Chevrolet Cameo от 1956 г., който е възстановен в първоначалното си състояние. Очаква се да достигне цена между 50 000 и 70 000 долара.

Част от приходите от търга ще отидат за детската група Compassion International. 

"За нея е важно, защото е като книга с история. Това ще представлява Джанет след 100 години. Този каталог ще продължи да съществува, когато останалите не сме тук, така че беше наистина важно да го направим правилно и Джанет наистина повиши реномето ни, защото феновете и колекционерите по целия свят ще бъдат зашеметени, когато отворят тези три каталога в кутия и когато отворите капака на каталога, ще бъдете забавлявани от видео, продуцирано от Джанет Джексън за този търг. Просто е невероятно - никога не е правено преди. "

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.