Заведението вече има 2 издадени акта за нарушаване на противоепидемичните мерки

Заведението в Пампорово, пред което е станало масовото сбиване, вече има издадени 2 акта за други нарушения на противоепидемичните мерки, съобщиха от РЗИ-Смолян. От Инспекцията правят проверка на инцидента със сбиването и ако се докаже, че заведението е работило след края на позволеното работно време, случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

Мъж пострада сериозно след масов бой в Пампорово

Епидемичната ситуация в област Смолян се задържа сравнително спокойна, според директора на РЗИ д-р Мими Кубатева. Около 18 процента от COVID леглата в болниците в Смолянска област сега са заети, като лечебните заведения имат готовност да се справят при възможно повишение на потока от пациенти при трета вълна на епидемията.

Кметът на смолянската община Баните почина от COVID-19

През последната седмица в областта са регистрирани 40 нови случая на COVID-19. Сред позитивните са двама ученика на 7 и на 10 г. Трима пациенти с коронавирус са починали за 7-дневния период. След 24 януари смъртността от COVID-19 в региона е по-ниска от средните за страната стойности, уточняват от РЗИ. Данните на инспекцията показват повишение на заболяемостта, като областта преминава от жълтата в оранжевата зона на епидемичната карта на страната.

Над 200 ваксини са поставени в Смолянско от началото на имунизацията. Ваксинирането на хората от първа фаза е приключило, а до края на седмицата ще завърши и при лицата от втора фаза.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.