Интерактивни подлези, рисунки на сгради и инсталации

Изкуството в градска среда привлича все повече доволни погледи. Интерактивни  и тематични подлези, рисунки върху сгради, по-шарени детски центрове и дори къщички за птици.

По тези проекти работят вече от "Подлезно" и очакват това да бъде най-ползотворната им година. 

Председателят на инициативата "Подлезно" Юлия Иванова сподели пред репортера Десислава Жаблянова, че дейността им носи голямо удовлетворение, особено когато виждат усмихнатите лица на хората, които минават през подлезите, където са работили, както и през останалите обекти, които украсяват.

Тя сподели и за някои предстоящи проекти, като този в София в община "Триадица", където ще работят в читалище "Светлина". Също така дебютанти ще могат да работят по стена на болница също в София, а ще изрисуват и частично мост в Пловдив и един цял подлез в Бургас

Планира се и създаване на литературен подлез в чест на патриарха на българската литература Иван Вазов, който е до едноименния квартал и пазар.

ТРАДИЦИИТЕ СЕ ПАЗЯТ: Деца в столично училище учат народно творчество (ВИДЕО)

Юлия Иванова сподели, че с тях работят художници, дизайнери, режисьори, като доброволци винаги могат да се запишат, без да имат специфични умения, защото протича първоначален инструктаж и обучение.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.