Това решиха днес министрите на спорта и здравеопазването

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов проведоха работна среща, на която обсъдиха ваксинирането на българските спортисти преди участието им на Олимпийските игри в Токио.

Пандемичната обстановка в България и по света би могла да осуети участието на българските спортисти в предстоящите състезания. Ваксинацията значително може да помогне за провеждането на безопасна и сигурна Олимпиада, пишат от спортното министерство. 

Министрите Кралев и Ангелов са взели решение за изработване на план за имунизиране срещу COVID-19 на спортисти и треньори. Екип от експерти на двете министерства ще разработи детайлно предложение. То ще бъде представено на федерациите, които ще изпращат спортисти на квалификациите за Олимпийските игри, както и на самия турнир в Токио.

Днес заедно с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обсъдихме ваксинирането на българските спортисти...

Публикувахте от Krassen Kralev в Сряда, 17 февруари 2021 г.

Около 11 000 състезатели от цял свят предстои да вземат участие в Олимпийските игри в Токио това лято. На тях ще присъстват и много гости, официални лица и журналисти. Все още стои открит въпросът дали да се допуснат зрители на състезанията. Това означава, че българските спортисти трябва да бъдат защитени от COVID-19, което от своя страна би възпрепятствало участието им в това най-престижно състезание.

„Наш дълг е и ще направим и невъзможното, за да защитим нашите спортисти”, обяви министър Кралев.

„Само здрави атлетите ще могат да постигнат успехи и да донесат медали на България!“, заяви от своя страна проф. Костадин Ангелов и допълни, че ваксинирането на българските спортисти ще бъде направено в най-кратки срокове.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.