Андреев прелетя 42 места до №382

Националът на България за Купа „Дейвис“ Адриан Андреев за първи път влезе сред първите 400 в публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите. Първите ни ракети Григор Димитров и Цветана Пиронкова запазиха местата си, пишат още Gong.bg.
 
Андреев прелетя 42 места до №382, благодарение на осминафинала на АТР 250 турнира в Сингапур. 19-годишният софиянец вече е на лагера на националите преди мача от втора група срещу Мексико тази седмица. Лидер на отбора е Димитър Кузманов, който отстъпи две места до 268-ото. Двубоят в зала „София“ ще е дебют за капитана Теодор Бачев и неговия помощник Валентин Димов.

Цвети Пиронкова потвърди участието си в турнира в Дубай
 
Григор Димитров е 17-и в ранглистата на АТР. Той тренира във Флорида със Серeна Уилямс и се готви за участие в турнира в Акапулко от 15 март. На върха няма никакви промени. Води Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Даниил Медведев.
 
При дамите Цветана Пиронкова е №120 в света. В края на седмицата 33-годишната пловдивчанка ще участва в квалификациите на WTA 1000 състезанието в Дубай.
 
Виктория Томова слезе с една позиция и вече е №140. В първите 500 на класацията са още Изабелла Шиникова (№212), Елица Костова (№221), Гергана Топалова (№457) и Джулия Терзийска (№476).
 
Начело в класацията е Ашли Барти пред Наоми Осака и Симона Халеп.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.