Машината кацна извънредно на Летище София

Неизлъчвани кадри от борда на самолета на Air France се появиха в YouTube. На записа се вижда, че на борда възниква проблем между пасажер и стюардите на компанията. Става дума за 29-годишен индиец, който е хулиганствал на борда на машината, изпълняваща полет по маршрута Париж - Ню Делхи, обясниха от МВР. Заради инцидента самолетът кацна извънредно на Летище София.

ЗАРАДИ БУЙСТВАЩ ПЪТНИК: Самолет кацна извънредно в София (ВИДЕО)

От клипът не става ясно какво е причинило агресивното поведение на пътника. То е заснето от друг човек, пътувал в самолета. Вижда се ясно как индийският  гражданин е станал и се кара със стюардите, които не успяват да го овладеят ситуацията.

Само след секунди напрежението се покачва още повече. Един от стюардите е изблъскан от пътника. Почти се стига до бой между двамата. Ясно се вижда как след блъскането стюардът свива ръката си в юмрук. Действието се развива до една от аварийните врати.

В опит да успокоят ситуацията стюардите се изтеглят към предната част на самолета. Виковете обаче не спират. Клипът свършва как агресивният пътник отново тръгва на саморазправа със стюардът, който му отвръща да остане на място.

Пътникът е искал да влезе в пилотската кабина и е нападнал екипажът на френската авиокомпания. По първоначални данни не става дума за инцидент след употреба на алкохол. 

 

 

„Работим по случая от снощи. Обвинението е за извършване на действия, които застрашават сигурността на полета. Той е буйствал още от началото на полета. Това е принудило командирът на самолета да го приземи на нашето летище. Престъплението е тежко и за него се предвижда лишаване от свобода от 5 до 10 години. Все още изпитваме затруднения да разберем дали е стабилен, но със сигурност осъзнава какво е направил. Следва да бъдат направени експертизи. В момента на задържането си и малко след това не се е държал много адекватно. Той няма разумно обяснение за извършеното”, обясни завеждащият първо отделение на Национална следствена служба Ивайло Ангелов.