Вече няма да има "зелени коридори"

Интерес към поставянето на ваксини, отчитат лекарите и здравните власти в Бургас. Рано тази сутрин в града пристигнаха нови дози от препаратите на Pfizer и AstraZeneca. "Зелени коридори" обаче няма да има. Ще се ваксинират хора, които са се записали в електронната система.

Рано тази сутрин пред двата кабинета на Регионалната здравна инспекция се извиха опашки от чакащи, едната от които от общопрактикуващи лекари с хладилни чанти. За личните лекари от тази пратка има близо 1500 дози.

ЕПИДЕМИЯТА СЕ РАЗРАСТВА: Затягането на мерките отново е на дневен ред (ОБЗОР)

„От 1500 пациенти имам 300 записани, но все повече се обаждат. Добра е организацията, просто снабдяването с ваксините е трудно, не само за нас, а за всички”, каза общопрактикуващият лекар д-р Гаврилова.

Днес по списъци за реимунизация са служители от прокуратурата и членове на избирателни комисии за предстоящите избори. Ще бъдат ваксинирани до изчерпване на дозите и гражданите, които са се записали чрез онлайн платформата.

 

 

Противоепидемичните мерки в Бургас не се променят

Мнозина от дошлите на опашката за имунизация обаче трябваше да се откажат. Като Павел Джованов, който живее в САЩ, но е решил да се имунизира в България. За него днес ваксина нямаше.

„Записан съм за 21-ви март в „Света София” за РНК ваксина, но реших че мога да изпреваря събитията ако има „зелен коридор”", каза мъжът.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК