Мария Бакалова е с номинация в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля

Мария Бакалова е с номинация от британската академия за кино и телевизия. Тя ще се бори за статуетка в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля. 

Там екранната Тутар ще се конкурира със звезди като Найъм Алгар, Косар Али, Доминик Фишбак, Ашли Мадекве и Юн Юх-джунг. Това е единствената номинация за филма „Борат 2“. 

В инстаграм Мария сподели снимка от списание Vogue, облечена в красив тоалет на Шанел и позирайки до емблематичния надпис Холивуд, актриста написа: "Бафта, много ви благодаря!  Да бъдеш редом до тези талантливи актьори е като приказка!"

Награда БАФТА за най-добър филм си оспорват "Бащата", "Мавританецът", "Земя на номади", "Момиче с потенциал" и "Процесът срещу Чикаго 7". 

Най-добрият режисьор ще бъде избран измежду Томас Винтерберг, Шанън Мърфи, Лий Айзък Чънг , Клои Чжао , Ясмила Жбанич , Сара Гаврон . 

Мария Бакалова с номинация и за наградите БАФТА (ВИДЕО)

За най-добра актриса са номинирани Бъки Бакрей , Радха Бланк , Ванеса Кърби, Франсис Макдорманд , Вунми Мосаку и Алфри Удард. 

Наградите за най-добър актьор си оспорват Риз Ахмед, покойният Чадуик Боузман, Адарш Гурав , Антъни Хопкинс , Мадс Микелсен и Тахар Рахим. 

Тазгодишните номинации на Британската академия за кино и телевизия са изключително разнородни - 16 от 24 актьори са от етнически малцинства. Освен това в режисьорската категория си съперничат четири жени. Миналата година академията беше разкритикувана, след като не номинира за награда нито един цветнокож актьор или актриса и тя промени правилата си за гласуване. 

Най-престижните британски кинонагради ще бъдат раздадени на 11 април. 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.