„Орлите” надвиха „смърфовете” с 2:1

Футболистите на "Лудогорец" и "Локомотив Пловдив" влязоха в саморазправа помежду си секунди след успеха с 2:1 на „орлите” над „смърфовете” в ¼-финалния дуел в мача между двата отбора, пише Gong.bg.

Реферът Драгомир Драганов извади директни червени картони на Жордан Икоко от Лудогорец и Пауло Уртадо от Локомотив Пловдив, а събитията на „Хювефарма Арена” продължиха няколко минути. Спортният директор на Локо Пловдив – Георги Иванов – Гонзо, дори слезе на терена, за да усмирява футболистите.

Днес шампионът Лудогорец стана първият отбор, който победи Локомотив Пловдив за Купата на България от края на месец октомври 2017-а година. Това се случи, след като „орлите” сразиха с 2:1 след продължения двукратния поред носител на трофея от Пловдив, който за последно бе губил от предишния носител – Славия, в шампионската кампания на „белите” за Купата на България през сезон 2017/18, а това беше преди 1240 дни.

Драмата в редовното време бе страхотна. Пиерос Сотириу даде аванс на „орлите” в 47-ата минута, когато разпечата вратата, пазена от Илко Пиргов. В последните секунди от трите минути добавено време от рефера Драгомир Драганов обаче носителят на трофея вкара мача в продължения, след като Георги Минчев изравни в 93-ата. Мавис Чибота обаче върна разградчани на победния път с попадение в 114-ата минута и класира Лудогорец към полуфиналите от надпреварата. 

Легендарният "Тотнъм" се готви за мача с "Локо" Пловдив

Скандал по време на Australian Open

Редактор: Габриела Винарова