Грациите на Весела Димитрова с високо отличие

Огромен успех на националния отбор по художествена гимнастика на Световната купа в София. Злато за ансамбъла в многобоя и сребро за Боряна Калейн в индивидуалната надпревара. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова това е първо състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус.

Сребро за Боряна Калейн в индивидуалната надпревара

Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с 3 обръча и два чифта бухалки на фона на музика от "Спартак" от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

ГОРДОСТ: Ансамбълът ни оглави класирането с брилянтно изпълнение и рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно.

Вчера Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за съчетанието си с 5 топки. Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.