Той сподели, че съжалява за неудобната ситуация

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че не спи добре след неудобната ситуация, в която е бил поставен по време на срещата в Анкара при определянето на местата. Тогава се оказа, че за Мишел е предвидено кресло до домакина, а мястото на Урсула фон дер Лайен, първата жена председател на Европейската комисия, е встрани - на диван.

ГРЕШКА В ПРОТОКОЛА: Урсула фон дер Лайен без стол на срещата с Ердоган

„Не крия, че оттогава не спя добре нощем, защото тези сцени продължават да изникват в съзнанието ми”, каза Мишел в интервю за германския вестник „Ханделсблат” и добави, че ако можеше да върне времето назад, би поправил нещата, предаде Ройтерс.

Камерите уловиха изненадата на Фон дер Лайен, която направи жест с ръка, не можейки да повярва, че Мишел сяда на единствения стол до турския президент Реджеп Тайип.

Спазен ли е международният протокол на срещата между Ердоган и Урсула фон дер Лайен

В интервюто за „Ханделсблат” белгиецът изразил съжаление за поведението си, отбелязва ДПА. „Опасявах се, че ако реагирам по какъвто и да било начин, това щеше да предизвика много по-сериозен инцидент. Ако беше възможно, щях да се върна назад и да поправя случилото се”, каза той.

Източник: БТА