Звездата се бори с безплодието при жените

Авторът на готварска книга и бивш модел Криси Тейгън се надява да окуражи борбата с фертилността на жените с нова кампания, насърчаваща дамите да бъдат по-отворени за проблемите си при зачеването и да търсят необходимата помощ.

35-годишната телевизионна знаменитост, която е омъжена за певеца Джон Леджънд, стартира кампанията „Fertility Out Loud“ по време на Националната седмица за информираност за безплодието от 18 до 24 април.

Тейгън обедини усилията си с американската организация с нестопанска цел RESOLVE за кампанията, насърчавайки двойките да използват ресурсите и подкрепата на организацията, за да намерят специалист за проблема си.

Жена с присадена матка от починал донор родила здраво бебе (СНИМКИ)

Тя отдавна говори за проблемите, с които тя и Леджънд са се сблъскали, за да създадат семейство. И двете им деца са родени чрез ин витро оплождане (IVF).

„Исках да мога да говоря с жени, които преминават през проблемите и объркването, които аз преживях, като млада жена, бореща се с безплодието".

Тейгън даде интервю за Ройтерс през Zoom по време на семейна почивка на плажа, на която отпразнува петия рожден ден на дъщеря си Луна.

"Все още има стигма, свързана с тази тема. Съществува тази поверителност в хората, този срам или вина."

След COVID-19 мъжката фертилност се възстановява за 3 месеца

През октомври Тейгън публикува мъчителни снимки на страницата си в Instagram, на които със съпруга си държат и оплакват мъртвородения си син в болницата.

„Когато бях в болницата и ми правеха кръвопреливания ... Споделях всичко, защото ... Просто правех съпричастни всички и не знаех къде изобщо ще ме заведе това пътуване. Но знаех, че когато го загубим, ще бъде нещо, което трябва да споделим“, каза тя.

"Това беше най-истинското нещо, което бихме могли да преживеем някога пред хората и аз знаех колко полезно би било, така че за мен беше важно", каза тя, добавяйки, че е била "разчувствана" и "поразена" от лични писма, съобщения и публични прояви на обич, които е получила след загубата в семейството си.

Роди се първото дете от незряла замразена яйцеклетка

На въпрос дали тя и Джон Леджънд планират да имат повече деца, Тейгън каза: "Независимо дали става дума за сурогатно майчинство или осиновяване, не мисля, че някога ще дойде време, в което ще спра да искам деца."

"Баща ми сега е на 83 години и си спомням, че учех в гимназия с по-възрастен баща и ето какво, живях за това! Така че, виждах Джон по същия начин. Но, да, не мисля, че някога ще спра. "

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.