Нападението е заснето

Спор между съседи в София доведе до побой над 80-годишен мъж. Възрастният човек е нападнат и пребит в дома си от съсед в столичния квартал „Надежда”. Камера в коридора е заснела случая.

Побоят е станал във вторник. Около 22.00 ч. 80-годишният Веселин е сам в дома си, когато чува, че на вратата се чука.

„Отворил е, без да погледне през шпионката и съседът му директно нахълтва вътре и започва да го бие”, разказа Димитър Акиванов, син на пострадалия мъж.

След инцидента възрастният човек е с наранявания по лицето. Извадил си е медицинско. В основата на конфликта стои бележка, която дядото залепил на съседа си от долния етаж.

„На нея пишело, че според Закона за етажната собственост се свиква събрание на входа и че, ако няма присъстващи, ще се установи кворум и ще се проведе това събрание”, обясни Димитър.

Пред NOVA нападателят призна за нанесения побой над 80-годишния мъж. Георги Георгиев каза, че с пострадалия не се разбират от дълго време.

„Той постоянно прави сплетни. Исках да му ударя един шамар и го направих. Впоследствие той ме наплю и тогава нещата ескалираха доста сериозно. Бележката преля чашата. Моята врата не е агитационно табло”, разказа мъжът, нападнал Веселин.

По случая е подаден сигнал до Софийската районна прокуратура и се води разследване.