Българската актриса разказва истории с всеки от тоалетите, които носи през този награден сезон, пише Vanity fair

Ден след връчването на най-престижните отличия в света на киното  - Oскар, медиите у нас аи отвъд Oкеана продължават да говорят за българската актриса - Mария Бакалова.  Списание Vanity Fair публикува обширен материал  за звездата сравнявайки историята й с тази на Пепеляшка.

Българската актриса Мария Бакалова разказва истории с всеки от тоалетите, които носи през този награден сезон, писа сп. Vanity Fair. Изданието публикува обширен материал за подготовката на Бакалова за участие в церемонията за наградите "Оскар".

"От самото начало, дори преди наградния сезон...все си мислех - искам това да е момент за принцеси", казва 24-годишната звезда от "Борат 2", която има предвид дори конкретна принцеса. "Във филма Тутар е като Пепеляшка", описва Бакалова своята героиня и израстването й от пренебрегваната дъщеря на Борат до негов безстрашен съучастник. "И в реалния си живот се чувствам като Пепеляшка. Защото съм източноевропейска актриса с голямата мечта да бъда актриса в западното кино в Холивуд, но все ми казваха, че това никога няма да се случи".

Кои бяха прецедентите в номинациите за "Оскар"? (ВИДЕО)

Затова при подготовката за нейното участие в първо голямо шоу, за наградите "Златен глобус" през февруари, Бакалова и стилистката й Джесика Пастър решават "да разкажат романтична история, с внушението за магична принцеса". Тази приказка завършва в неделя вечер на церемонията за наградите "Оскар", в които Бакалова е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля и празнува в бяла вечерна рокля на "Луи Вюитон" и бижута от "Мусайеф джуълс". "Решихме, че ще е нещо ярко, което ще вдъхнови хората за добро ново начало. Защото всеки край е ново начало", каза Бакалова.

Бакалова се опитва да не мисли много за Оскарите, когато през есента излиза продължението на "Борат", независимо че критиците почти без изключение я определят като огромен пробив и талант. Дори и след обявяването на номинациите на 15 март, когато тя е в Лондон на снимачната площадка на комедията на Джъд Апатоу "The Bubble", присъствието й на живо на церемонията все още не е гарантирано. "С всички забрани за пътувания беше много щуро", каза Бакалова, докато описва цялата процедура с участието на адвокат и на агентите й, които й помагат да пътува до САЩ, да мине границата и после да се карантинира в Лос Анджелис. "Беше наистина лудо, но си струва", каза тя.

Мария Бакалова не успя да спечели "Оскар" за поддържаща роля (ВИДЕО)

Тъй като семейството й все още не може да пътува до Лос Анджелис, за да е с нея, Бакалова беше на церемонията с агента си Кейт Хъдзън, когото определя като свое "избрано семейство", става ясно от публикацията във "Венити феър".

Подготовката й за участието в церемонията започва в неделя сутринта в хотелската й стая в центъра на Лос Анджелис. Бакалова е облечена удобно в спортен екип на бранда "Сами Райън", около нея се суетят стилистката й Пастър, фризьорът Байрън Уилямс и гримьорката Келси Денихан. Айвън Пол й прави процедура на лицето, посещава и фризьорски салон, където "благодарение на изумителните Трейси Кънингам и Вайълет Терити отново имам дълга коса".

"ОСКАРИ": Кои бяха най-стилните дами на червения килим? (ВИДЕО)

Вечерната рокля на "Луи Вюитон", която избира, подхожда за финала на нейната приказка за принцеси - бяла със "слой върху слой върху слой" тюл с дълбоко деколте и обсипана с диаманти. "Съвременна, но и вечна. Магическа. Като на принцеса и романтична", описва я Бакалова. За избора на бижутата Бакалова отива лично в бутика на "Мусайеф джуълс" в Лондон, който описва като "най-красивият блясък". "Взе ми ума още в момента, в който влязох в бутика. И си казах - не мога ли да взема всичко?".

Прическата и гримът допълват визията на принцеса. "За всяка актриса Грейс Кели е вдъхновение, но Уилямс има своя версия", каза Бакалова. Денихан пък създава грима в контраст с бялата рокля.

"Все още съм под стрес и развълнувана, защото това ще е първата церемония, в която ще участвам лично. Но като всяка принцеса, съм готова за бала - нося "Луи Вюитон" и "Мусайеф", това е сбъдната мечта", казва Бакалова пред изданието в навечерието на церемонията.