Бордът предложи да включи поне двадесет нови членове през 2021 г. и да увеличи състава на асоциацията с 50 на сто

Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд предлага реформи за засилване на многообразието при наградите "Златен глобус".

В писмо до членовете бордът предлага няколко стъпки за диверсификация, сред които назначаване на ръководител по многообразието, привличане на чернокожи журналисти и разширяване на подбора на потенциални членове.

Бордът предложи да включи поне двадесет нови членове през 2021 г. и да увеличи състава на асоциацията с 50 на сто през следващите осемнадесет месеца. Промените трябва да бъдат одобрени от настоящите членове на асоциацията и ще бъдат обсъдени на следващото й заседание, се посочва в писмото. "Създадохме пътна карта за трансформация в нашата организация", изтъква бордът. 

Любопитни факти за наградите „Оскар” тази година

Предложенията идват след разследване, публикувано през февруари от в."Лос Анджелис таймс". От него стана ясно, че няма чернокожи сред 87-те членове на асоциацията. Изданието постави и отколешни етични въпроси за близката връзка между асоциацията и филмовите студиа, която може да повлияе избора на номинирани и победители за наградите "Златен глобус". Разкритията помрачиха церемонията за наградите "Златен глобус" през февруари, която е водеща в наградния холивудски сезон с кулминация наградите "Оскар", връчени тази година през април.

От борда на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд посочиха, че са изготвили препоръките въз основа на мненията на външни съветници и експерти, както и на медийни партньори. 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.