Те му изпратиха запис на новата песен с цветни извънземни холограми, които танцуват в ритъма й, а астронавтът го пусна на борда

Британската група Coldplay избра интересен начин, за премиерата на най-новия си сингъл Higher power ("Висша сила“). Те излъчиха за първи път песента си в Космоса.  

Британската група Coldplay избра космоса за дебюта на новия си сингъл. Рок бандата, известна с хитовете си "Paradise" и "Viva la Vida", се свърза с Международната космическа станция , за да разговарят с френския астронавт Тома Песке за живота в космоса.

Те му изпратиха запис на новата песен с цветни извънземни холограми, които танцуват в ритъма й, а астронавтът го пусна на борда.

U2 и Coldplay оглавиха класацията на "Форбс" за най-високоплатените музиканти

"В момента не сме в състояние да пеем за никого на Земята, затова решихме да попеем за теб. Нещо като концерт само за един човек", заяви фронтменът на групата Крис Мартин.

Продуцент на песента е шведският композитор и продуцент Макс Мартин. Coldplay ще открият церемонията за наградите БРИТ идната седмица с изпълнение на новия си проект на р.Темза, близо до мясотото на церемонията - O2 Арина в Лондон.

Групата ще се изяви и на концерт на фестивала "Гластънбъри", който ще бъде стриймван на живо на 22 май.  

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.