Само докторите го знаят!

Всеки орган си има различен отговорник

Както автомонтьорът не е специалист по шпакловки, така и колагенът не е специалист по всичко, разкриха запознати. Всеки тип колаген отговаря за здравината и еластичността на различен орган, разясняват още те. Въпреки строгото разделение на „труда“ обаче, не всеки колаген е достатъчно добър в своята „професия“, за да си върши работата подобаващо. Факт, който само докторите знаят.

Всеки тип колаген отговаря за различно нещо. Тип I и тип III са в кожата, косата и ноктите, а пък колаген тип II е в ставите. Трите типа не бива да се смесват в един продукт, защото се деактивират взаимно

Човешката намеса

Проектиран от природата, така че да държи в изправност съединителната тъкан в нашето тяло, колагенът има една от най-сложните структури. Той е труден за извличане и съхранение в естествен вид, затова досега винаги е подлаган на тежки обработки – топлинна („сваряване“) и/или ензимна („надробяване“). Пострадал от човешката намеса, накрая колагенът е накълцан на парчета, т.е. хидролизиран. Считан за своего рода „живителна течност“ за ставите, той често не успява да свърши поставената му задача. Това не е случайно, тъй като веднъж доведен до вид, наподобяващ купчина нарязани трупи, от тях трудно може да се очаква, че ще се превърнат пак в предишното разлистено, кичесто дръвче. А още по-лошото е, че кръвоносните съдове не навлизат в ставния хрущял и на практика няма как кръвта да закара разпарчетосания колаген до мястото, което трябва да бъде ремонтирано.

Кръвоносните съдове не навлизат в ставния хрущял, което възпрепятства неговото „изхранване“ чрез кръвта

Медицинският пробив

Изправили се лице в лице с проблема, който всяка година осакатява милиони – износването на ставния хрущял – екип американски учени начело с имунолога д-р Джим Луго открили как да дадат на тялото непокътнат (интактен) колаген. Те успели да извлекат и съхранят ценната суровина, а изобретението им е защитено с три патента. Добило популярност с името 3D колаген, то работи по коренно различен механизъм – стимулира естественото производство на колаген вътре в тялото. Към момента това е единствената храна, която е в състояние да накара собствения ни организъм да се мобилизира и сам да поправи щетите. Затова не е случайно, че мнозина сравняват оздравителния му потенциал с този на стволовите клетки, макар и по същество да се различават.

Веднъж надробен на парчета, също както и нарязаното дръвче, колагенът не може да се възстанови отново

Специалният колаген, посочван от лекари и специалисти като най-добрата възможност за повлияване на ставите по природен начин, у нас носи името Collanol (Коланол). Той е комбиниран с новоразработен в немския университет Хохенхайм мицеларен куркумин. Сведен до наночистици, в този си вид куркуминът успява да достигне до 185 пъти по-висока бионаличност в тялото в сравнение с обикновен куркумин на прах.

Предвид концентрирания състав, включващ изключително мощни вещества, калкулациите показват, че ефектът от изпиването само на 1 капсула Collanol се равнява на това да изгълтате 12 таблетки куркумин плюс още 3 таблетки с глюкозамин и хондроитин. Нещо повече, продуктът е произведен по иновативната технология DUOCAP™(капсула в капсула), която гарантира, че всяка от съставките в него отива точно там, където ѝ е мястото, а това допълнително повишава неговата ефикасност.

Родните ревматолози и ортопеди вече отдавна направиха 3D колагена част от своята практика, а техният личен опит потвърждава резултатите от клиничните проучвания. Collanol допринася за нормалната функция на ставите и подобрява тяхната подвижност като по този начин дава на пострадалите право на нормален живот. Това е и причината, поради която само година, след като стъпи на родна почва, продуктът вече се превърна в най-предпочитания* от нашенците помощник за здрави стави.

Можете да откриете Collanol в най-близката аптека до вас.

Повече информация за Collanol може да намерите ТУК >>>

Източник: Collanol