Кръводарителският пункт ще бъде разположен на втория етаж в болницата и ще бъде с работно време от 08:30 до 13:30 часа

На 17 и 18 юни УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” подкрепя Националния център по трансфузионна хематология в усилията им да запазят живота на всеки, който се нуждае от кръвопреливане. Най-голямата спешна болница в България приема ежедневно най-тежко пострадалите при катастрофи и различни инциденти, чието лечение много често налага спешно кръвопреливане.

В кампанията могат да се включат медицинският персонал и служителите на болница „Пирогов”, техните близки и близките на пациентите, както и всеки, който иска да помогне на нуждаещ се от кръвопреливане.

Центърът по хематология приема дарители на кръв и в празничните дни

Кръводарителският пункт ще бъде разположен на втория етаж в болницата и ще бъде с работно време от 08:30 до 13:30 часа. Достъпът до него ще бъде лесен, а противоепидемичните мерки ще се спазват стриктно.

За да не се образуват опашки, е необходимо предварително записване на платформата.

- За 17 юни, четвъртък : https://bit.ly/3x6p9wL

- За 18 юни, петък: https://bit.ly/3ips9k2

След като изчакат реда си, ще се приемат и дарители, които не са заявли предварително участието си.

Могат да се включат всички желаещи, които имат навършено пълнолетие и са на възраст до 65 години.

Преболедувалите COVID-19 могат да дарят кръв 40 дни след последния им положителен тест.

Нов център за даряване на кръвна плазма отваря в Плевен

Ваксинирани с първа доза няма да могат да се включат. Това ще бъде възможно 28 дни след като им бъде поставена втора доза ваксина срещу COVID-19.

"Пандемията показа, че един малък жест може да те превърне в герой. Кръводаряването е точно такъв жест, който отнема 20 минути, но се помни до живот. Стани нечий герой! Дари кръв в болница „Пирогов”!, призовават от лечебното заведение.