Церемонията започва в 21:30 ч., а специалното студио на NOVA - в 21.00 ч.

Италианският тенор Андреа Бочели ще участва в откриването на Европейското първенство, което стартира на 11 юни. Той ще изпълни арията на Пучини „Nessun Dorma” на стадио „Олимпико” в Рим. Това ще се случи в програмата преди старта на Европейското първенство с двубоя между Турция и Италия, пише Gong.bg.

ЕВРОПА Е ФУТБОЛ: UEFA EURO 2020 стартира в 11 държави след година отлагане

Церемонията ще започне в 21:30 ч., а в нея ще вземат участие легендите на „Рома” и „Лацио” Франческо Тоти и Алесандро Неста. Двамата ще изпратят няколко топки към трибуните, за да ознаменуват завръщането на феновете. 16 000 зрители ще бъдат допуснати на стадиона.

Водеща в откриването ще бъде официалната песен на UEFA EURO 2020™ „We Are the People” на Диджей Мартин Гарикс, Боно и Ди Едж от U2.

Церемонията ще включва прелитане на Freece Tricolori - акробатичният демонстрационен отбор на италианските военновъздушни сили, както и експолозии от цветни пиротехнически ефекти.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.  

ВСИЧКО ЗА UEFA EURO 2020™ ЧЕТЕТЕ ТУК 

Най-младите играчи на UEFA EURO 2020 (ГАЛЕРИЯ)

Футболът завладява Европа – какви емоции ще ни донесе UEFA EURO 2020™?

Христо Стоичков със специално послание за старта на UEFA EURO 2020 (ВИДЕО)