От футболната асоциация потвърдиха, че има ранени

Странен инцидент беляза една от срещите на UEFA EURO 2020. Парапланерист се приземи на терена секунди преди началото на мача Германия-Франция в Mюнхен.  UEFA потвърди, че няколко души са ранени и в последствие лекувани в болница заради инцидента с парапланерист, който се приземи на терена преди началото на мача между Франция и Германия от UEFA EURO 2020.

UEFA EURO 2020™: Франция победи Германия

Природозащитник от Greenpeace  се опита да се приземи на “Алианц Арена” в знак на протест срещу автомобилна компания, която е един от генералните спонсори на Европейското първенство по футбол, но се оплете в кабел, захранващ камерите на стадиона, загуби контрол и падна на терена.

Рекорд след рекорд за Кристиано Роналдо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мъжът видимо се приземи тежко на тревата и му бе оказана медицинска помощ преди да бъде изведен от стюардите. Селекционерът на Франция Дидие Дешамп дори клекна, за да избегне удар от техниката, но получи лека контузия на главата вследствие на сблъсък със скамейката.  Въпреки инцидента Франция победи Германия с 1:0.

Първенството вече чупи рекорди. Само със стъпването си на терена звездата на „Ювентус” Кристиано Роналдо се превърна във футболиста, играл на най-много европейски първенства в кариерата си – 5. А с двата гола срещу Унгария снощи той вече е №1 по попадения на еврофинали - 11.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.