Той се превърна в първия човек с голове на 5 европейски първенства

Актуалният европейски шампион Португалия стартира с победа участието си на UEFA EURO 2020 над Унгария с 3:0. Пред 60 000 зрители в 84-ата минута Герейро откри резултата, а три минути по-късно Кристиано Роналдо от дузпа реши изхода от мача.

В добавеното време на срещата Роналдо отново се разписа за класическото 3:0. По този начин Роналдо днес се превърна в първия футболист в историята, участвал на пет европейски първенства, вкарал гол на пет европейски първенства, както и голмайстор номер едно в историята на европейските първенства с 11 гола, два повече от досегашния рекордьор Мишел Платини. 

Португалия реши изхода от мача в последните шест минути на редовното време. Първо в 84-ата минута Герейро откри резултата, след като насочи топката във вратата. Малко след това нарушение на Орбан в наказателното поле срещу Силва, накара съдията Чакър да отсъди дузпа, която беше реализирана от Роналдо.

Португалската легенда Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд още преди първия съдийски сигнал на двубоя от UEFA EURO 2020 между Унгария – Португалия.

Нападателят, който продължава да бъде лидер на „мореплавателите”, стартира като титуляр срещата, а това означава, че той се превърна в единствения футболист в света, участвал на пет Европейски първенства! В едно от тях Роналдо дори вдигна европейската титла.

През 2019 година Роналдо триумфира също и в турнира Лигата на нациите.