От УЕФА обявиха, че имат план Б

Лондон може да загуби домакинството на финала на Европейското първенство. Причината са противоепидемичните мерки във Великобритания.

UEFA EURO 2020™: Англия - Шотландия 0:0, шотландската агитка с маски на Меган Маркъл

Ограниченията трябваше да бъдат свалени преди края на юни. Но нарастващия брой заразени накара правителството да ги удължи. От УЕФА обявиха, че имат план Б, в случай че Лондон не позволява на чуждестранни фенове да влязат в страната без 10-дневна карантина. Смята се, че този вариант е Будапеща.

Великобритания разреши публиката на спортни събития

Правителството в Лондон настоява, че "Делта" вариантът на коронавируса предизвиква увеличаване на броя на заразените и това не може да се пренебрегне. Световната здравна организация също насочи вниманието към тази мутация. Според експертите, откритият първо в Индия вариант "Делта" се превръща в нова движещата сила на пандемията по целия свят.

ОПАСЕНИЯ ОТ НОВА ВЪЛНА: Лондон отлага вдигането на ограниченията срещу COVID-19

"Делта" вариантът се превръща в доминиращата мутация в света. Причината е значително повишената й способност да се разпространява. Имаме нужда от по-голям брой добре организирани проучвания, за това колко ефективни са изполваните по света ваксини срещу отделните варианти на коронавируса", обясни главният научен експерт на СЗО Сумия Сваминат.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.