От сутринта се образуваха километрични опашки

Тежък трафик в последния уикенд преди началото на юли. Колони от автомобили потеглиха към българското и гръцкото море. От сутринта километрични опашки се образуваха по обходния път на автомагистрала „Тракия” през Стара Загора, както и на пункт „Маказа” към Гърция. 

КАТ с нова акция на пътя

След това трафикът намаля, но  в ранния следобед се образува километрична колона, предимно от румънски коли. Причината за тапите на границата с южната ни съседка са произволните тестове за коронавирус, както и затвореният пункт "Илинден-Ексохи". 

Колоните от автомобили на изхода на магистрала „Тракия” край Чирпан до село Ракитница достигаха 15 км. Движението се извършваше за около половин час.

 

 

Трафикът към граничен пункт "Маказа" беше допълнително затруднен от протест в Кърджали. Жители на квартал „Байкал” се обявихa твърдо против предстоящо разрешаване на високо строителство в района.

Удължават ремонтa на АМ "Тракия" (ВИДЕО)

Недоволните обикаляха по пешеходните пътеки на булевард „Беломорски” в града, откъдето минава трафикът за "Маказа".  

Хората, които тръгват от София към Черноморието, е добре да използват Подбалканския път или да отбият от „Тракия” през Димитровград. 

Стотици автомобили очакват да преминат и през граничен пункт „Маказа” с Гърция. Това отнема най-малко час. Около километър беше опашката към 12 ч.

На „Кулата” към обяд беше спокойно - няма трафик и колони от чакащи автомобили. Гръцките власти са намалили броя на произволните тестове, които правят за коронавирус. Това доведе до бързото изчистване на опашката, която сутринта се беше образувала на пункта.

Репортери: Георги Манев, Димитър Иванов