С нея ни среща Ивелина Кунчева

Ексклузивно пред NOVA говори една от най-големите звезди на световното кино Летисия Каста. В рамките на 74-ото издание на филмовия фестивал в Кан в новата секция „Кино за климата“ беше представен филмът „Кръстоносен поход“ на режисьора Луи Гарел. В главната роля влиза съпругата му Летисия. С нея ни срещя Ивелина Кунчева.

Днес представяте вашия нов филм „Кръстоносен поход“. Той попада в селекцията „Кино за климата“. Най-напред какво мислите за тази нова секция на фестивала, ориентирана към опазването на природата?

- Много съм щастлива, че съм тук, винаги се вълнувам когато говоря за филмите, в които участвам. А това, че е част от селекцията „Кино за климата“ е прекрасно. Инициативата е нова и позволява да се създават продукции ангажирани с опазването на околната среда. Така, че това е нещо много хубаво!

Какви са темите, които засягате със съпруга ви Луи Гарел?

- Във филма става въпрос за екология, но освен това той представя детството, любовта и още много неща от живота. Това са все дълбоки теми, но пречупени през призмата на комедията.

Обявиха кой филм печели "Златната палма" на кинофестивала в Кан (СНИМКИ)

Това е семеен филм, в който влизате в образа на майката. Коя е Мариан?

- Мариан е същата героиня, която познавате от филма „Верен мъж“ 2, но тук тя се е освободила от много неща, които преди й тежаха. Мариан е майка на Жозеф и съпруга на Абел. Остава шокирана, тъй като синът ѝ работи по проект за спасяване на планетата със свои приятели и други деца от целия свят. Тя ще трябва да го подкрепя в това начинание въпреки съпруга си, който е на съвсем друга вълна и така животът им ще се преобърне напълно.

Представяте за втори път филм заедно със съпруга ви Луи Гарел. Какво е усещането да работите под неговата режисура?

- Да, работили сме заедно по първата част „Верният мъж“ и сега отново се впуснахме в това предизвикателство. „Кръстоносен поход“ се явява продължението .Героите са същите, но са се променили. Докато първият филм се фокусира върху Абел, то вторият обръща повече внимание на вече порасналия Жозеф. Харесва ни да работим заедно, особено когато имаме какво да разкажем. Така че да творим един до друг и да споделяме тази любов към киното, е удоволствие за нас.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Мария Бакалова от червения килим в Кан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във филма също сте двойка. Пренасяте ли любовта от истинския живот, и на снимачната площадка?

- Този въпрос е по-личен! Но безспорно възхищението ни един към друг ни мотивира да искаме да създаваме филми и да работим заедно. Когато сме на снимачната площадка аз го преоткривам като режисьор , а той мен като актриса и именно чрез тази силна енергия имаме шанса да създаваме филми. Това за нас е най-голямото удоволствие.

Целия разговор гледайте във видеото.