Лондон планира COVID сертификатите да станат задължителни в заведенията и обществените сгради

Европа стана първият регион в света с повече от 50 милиона случая на коронавирус. По-заразният Делта вариант предизвика значително увеличаване на новите случаи на дневна база.

Старият континент отчита 1 милион новозаразени на всеки 8 дни. Когато вчера отвориха борсите, европейските акции паднаха с 2%. Страховете на инвеститорите са, че Делта вариантът ще забави икономическото възстановяване. Според някои прогнози на експерти, следващите масови локдауни в Европа може да дойдат само след месец или два.

Фон дер Лайен: 100 милиона граждани на ЕС са напълно ваксинирани срещу COVID-19

Европа остава най-тежко засегнатият от пандемията регион. Тук са 27% от всички случаи и 31% от всички починали от COVID-19 в световен мащаб.

„Не искам да затваряме нощните клубове пак, както вече се налага на други места. Но за да го избегнем, трябва да бъдем социално отговорни. Запазваме си правото да направим здравните сертификати задължителни за достъп до редица дейности. Нека отсега е ясно, че планираме от края на септември, когато всички пълнолетни ще са имали възможността да се ваксинират, сертификатите да станат задължителни за влизане в заведения и други обществени сгради", заяви британският премиер Борис Джонсън.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК