В района на Карлово са командировани служители от Софийска област и Троян

Второ денонощие продължава борбата с пожара в Стара планина над карловското село Розино. На помощ на огнеборците тази сутрин се притекоха военни и доброволци. Пожарът е локализиран, но труднодостъпният и наклонен терен, както и вятърът, допълнително усложняват работата на екипите. 

ПОЖАРИ В КЮСТЕНДИЛСКО: Изгоряха 15 къщи и училище (ВИДЕО)

Най-тежка беше нощта за жителите на Розино, където димът се разнасяше из населеното място. На две семейства се наложи да напуснат домовете си, които се намираха в непосредствена близост до огнения фронт. Високите температури станаха причина пламъците, които тръгнаха от Розино, да се разпрострат към сухи треви и да обхванат борова гора. Втори ден хеликоптер продължава да помага в операцията. Рано сутринта в акцията се включиха и 58 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

 

 

За да не позволят пожарът да обхване къщи, пожарникари са дежурили цяла нощ. В района на Карлово са командировани служители от Софийска област и от Троян.

За последното денонощие пожари обхванаха общо 6500 декара масиви в региона на Пловдив. Един от големите пожари избухна снощи около водноелектрическата централа на село Кадиево. В рамките на 9 часа стихията беше овладяна.

Репортер: Илиян Велков