Какво да правим и какво да не правим, за да имаме красива прическа

Пресата за коса се превърна в един от най-използваните уреди в света на красотата. Ако искате обаче да направите непокорната си коса права просто използвайки преса, вероятно ще бъдете силно разочаровани, когато тя се превърне в по-голям проблем, отколкото до този момент. Има няколко стъпки, които трябва да предприемете, преди да можете да се възползвате от ефективността на устройството, които не са никак трудни. Нека да разгледаме пет неща, които задължително трябва да знаете, преди да започнете да използвате преси за коса.

Оформяне на чиста коса

Огромна грешка, която правят толкова много жени, е да не измиват косата, преди да започнат да я изправят. По време на процеса използвайте изглаждащи продукти, за да я подготвите. Когато излезете от душа, не подсушавайте косата си с кърпа, защото това всъщност ще подсили естественото къдрене и ще направи изправянето още по-трудно. Вместо това потупайте внимателно, най-добре с памучен плат, който е по-щадящ към косъма.

Използвайте добра защита

Термозащитата е просто задължителна. Този тип продукти предпазват косата от високите температури и същевременно могат да намалят нежеланото къдрене или бухването. Защитата на косата е жизненоважна, когато я изправяте, така че имайте това предвид и използвайте подходящите продукти.

Поддържайте температурата ниска

Добре, нещо, което трябва да знаете е, че прекалено високите градуси, които някои преси за коса имат днес, първоначално не са била предназначена за домашна употреба. Те са създадени за професионалисти, които извършват специални кератинови процедури. За съжаление, грубата коса изисква по-висока температура, но по-фината може сериозно да пострада, ако не внимавате. Оптималната опция е до 200 градуса.

Разделете на секции

Според доста хора изправянето отнема твърде дълго време и е вярно, понякога се случва, но това е само защото го правите погрешно. Ако взимате произволни кичури, то със сигурност няма да получите желания резултат. За да имате красива прическа, разделете косата на отделни секции с помощта на щипки - например в средата, след това отзад и накрая в предната част. Това ще ви спести време и енергия, което не е никак маловажно.

Внимавайте с движенията

Ако се налага да преминавате през един и същи кичур, вероятно работите погрешно. Честно казано, повтарянето на движенията всъщност няма да унищожи косата ви, но излагането ѝ на толкова много топлина също не е предпочитано. Когато действате с пресата, опитайте се да задържите напрежението върху косата, която изправяте, вместо просто да се плъзгате и повтаряте - знаете за какво говорим.