Така президентът отговори на критиките на лидера на ГЕРБ

Остра реакция на президента Румен Радев след критиките срещу него, отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през последните дни. Държавният глава отговори на бившия премиер от Раковски, където е по случай Деня на Съединението. 

„Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”, коментира Радев. 

Борисов: Днес държавата ни е разделена от обединителя на нацията

Според президента трябва да бъдат излекувани комплексите за политическата обреченост, защото именно Съединението е показало, че сме способни да постигаме големи цели.

 


Радев не даде категоричен отговор кога ще разпусне 46-ото Народно събрание. „Първо - трябва да се актуализира бюджетът. Всички го очакваме. Не можем да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят”, коментира той.

Радев ще обсъди с ЦИК провеждането на избори 2 в 1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

На въпрос дали като кандидат за президент го притесняват избори 2 в 1 Радев отговори: „Трябва да организираме изборите по такъв начин, че гражданите справедливо, честно и обективно да изразят своя вот при две кампании, които ще се водят паралелно”, уточни държавният глава.

За политическите скандали около информацията за купуване на депутати президентът каза, че обстановката в парламента е станала толкова изнервена, че „срива всякакви усилия да се постигне рационално решение”.

Кирил Петков: Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната

Коментар дойде и за евентуален нов политически проект на министрите от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков.

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество”, заяви Радев.

Борисов: Застой и хаос - това донесоха Трифонов и Радев

Президентът е на мнение, че днес голямата национална цел на българите трябва да е единението за по-добър живот. Според него сме престанали да мечтаем и да имаме големи национални амбиции. Затова трябвало единение, а примерът да бъде даден от политиците.

„Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда - искам да заявя следното: „Не аз съм човекът, който ще ви предаде”, заключи Радев.