В главните роли влизат актьорите Надин Лабаки и Салех Бакри

Продължава филмовият фестивал във Венеция, в рамките на който беше представен филмът "Коста Брава" на ливанската режисьорка Муния Акл. В главната роля се превъплъщава актрисата Надин Лабаки.

Филмът се фокусира около семейство Бадри, които са се преместили в планините, за да избягат от токсичния въздух и неприятностите на Бейрут. Те се борят с чувството за вина, че са изоставили корените си, за да осигурят по-добро бъдеще на двете си дъщери. Пред дома им обаче изграждат сметище – колкото повече боклуците се трупат пред дома им, толкова повече напрежението в семейството се повишава.

„Ливан преживява толкова тежък период и този филм е моето любовно писмо до Бейрут. Става дума за  носталгията към родното място, в което обаче нищо не е същото и е трудно да се върнеш“, заяви Акл.

В главните роли влизат актьорите Надин Лабаки и Салех Бакри . Докато изпитва носталгия по стария си живот, тя е огорчена и ядосана.

ЕКСКЛУЗИВНО ОТ ВЕНЕЦИЯ: Мат Дилън представя новия си филм

„Аз лично живея малко като семейство Бадри със собственото си семейство, ние сме в покрайнините , в планината , далеч от Бейрут. Живея в същата тази борба, в същото противоречие; трябва ли да останем изолирани и да защитим семейството си и децата си, или трябва да се върнем и да се съпротивляваме по някакъв начин и да бъдем част от промяната?", сподели Лабаки.

Филмът Коста Брава е част от селекцията Оризонти Ектсра в рамките на филмовия фестивал във Венеция, който продължава до 11 септември.  

"Това е най -лошото време в нашата история. Така че мисля дори да съм тук сега и, знаете ли, представянето на филма и да мога да се усмихвам донякъде и да се радвам за това, което направихме, е чудо. Това е пълно чудо" - каза още Лабаки.