Някои от тях извадиха павета от улиците и ги хвърляха по прозорците

Полицията влезе в сблъсък с демонстранти от левицата в източния германски град Лайпциг днес, след като някои от участниците хвърлиха бутилки и бомбички по силите на реда, предаде ДПА.

Около 3500 души се включиха в протеста в подкрепа на четирима задържани по обвинения, че са нападнали активисти на десницата. След края на митинга някои протестиращи издигнаха в квартала Коневиц барикади от дървени пелети, пътни знаци и кофи за боклук и ги подпалиха.

Преди това, още по време на протеста, демонстранти хвърляха камъни по няколко банки и по фасадите на студентски общежития. Някои от тях извадиха павета от улиците и ги хвърляха по прозорците.

 

Протестът беше организиран в подкрепа на студентка, известна като Лина Е, която е изправена пред съда заедно с още трима мъже, обвинени в организиране на престъпна група и нападение срещу привърженици на десницата. Призивът за демонстрацията беше разпространен в цялата страна.

Протестиращите призоваха за освобождаването на Лина Е. Един от ораторите каза, че участниците са излезли на улицата в името на антифашизма и за да се противопоставят на нацизма.

Източник: БТА