Мъжът вече е в стабилно състояние

Горнооряховски спешни медици върнаха към живот мъж в клинична смърт, останал дълго време без пулс. Случаят е от неделя.

Сърдечната дейност на 50-годишен мъж спира на входа на болницата в града, след като се почувствал зле. За негов късмет лекари от Спешното го приели веднага в реанимационния кабинет, където повече 10 минути се борили за живота му.

Медици спасиха 16-годишно момиче с COVID-19 и тежка дихателна недостатъчност

Ръководителят на горнооряховската Спешна помощ д-р Деян Георгиев също е на смяна със своите колеги, когато чува, че в отделението има тежък случай – пациент без пулс в клинична смърт.

„Тежък инфаркт, вероятно с тромб. Беше пълен човек. Проведохме класическа реанимация, с дефибрилация, с медикаменти. Включиха се трима лекари, двама фелдшери, сестра, парамедик и санитарка. Слава Богу, на поредното дефибрилириране дишането се възстанови, но пациентът все още беше много нестабилен”, спомня си д-р Георгиев.

Лекари спасиха бременна и бебето й след 23 дни в реанимация

Идвайки в съзнание, 50-годишният мъж дори не е разбрал какво му се е случило. Откаран е във великотърновската кардиологична болница, където е в Интензивно отделение, но вече е стабилизиран. Отказа да коментира случилото се. Близките му също, но изразиха благодарността си към лекарите.

„Страшно мотивиращо действа, когато върнеш към живота човек, който няма сърдечна дейност и дишане. Това мотивира тези хора и съм щастлив, че съм им ръководител”, добави д-р Георгиев.