Общо 12 са свидетелите срещу него, някои са криминално проявени

Арестуваният след зрелищна полицейска акция Венцислав Дамянов остава под домашен арест.  Дамянов, известен и с прякора Боксьора, беше задържан на два пъти през последните дни. Причината - лавината от оплаквания за тормоз, насилие и заплахи срещу хора в Световрачене. 

По производството след второто му задържане обаче на Дамянов не беше наложена нова мярка. Така той остава под домашен арест. Мярката на съда е окончателна. 

Бившата съпруга на Венци Боксьора: Пуснат е без гривна, оставен е да се прибира с автобус

Мярката на Дамянов се гледа в Софийския градски съд. Мъжът беше задържан при акция в сряда в Световрачене, а ден по-късно му беше повдигнато второ обвинение за хулиганство. Общо 12 са свидетелите срещу Венцислав Дамянов, научи NOVA. Всички те разказват как той бие и напада хора от Световрачене, без да е провокиран за това. Имало и записи от камери, които доказвали тези му действия в различни дни и часове. Срещу Дамянов имало свидетели, които са криминално проявени. Те също трябвало да бъдат проверени. 

Служебният адвокат на Дамянов посочи, че единствената причина той днес да се изправи пред съда и да има второ обвинение, са репортажите, излъчени в ефира на NOVA през последните няколко дни. Прокуратурата обяви, че ще протестира решението. 

Повдигнаха ново обвинение на Венци Боксьора (ВИДЕО)

Темата беше коментирана и от главния секретар на МВР Петър Тодоров в ефира на "Събуди се" „Имаме данни, че Венцислав Дамянов – Боксьора, е бил пазен от полицията като свидетел, ще се провери. Това по никакъв начин не му дава право да безчинства над хората. Не трябва да бъде така, има пропуски от страна на полицията, поради което се извършва комплексна проверка във 2-ро РУ, за да установи защо се е стигнало до този парадокс една банда, която да тормози в продължение на години няколко населени места. Това е недопустимо. При наличие на виновно поведение от страна на полицейски служители, замитали проблема,  ще бъдат взети съответно необходимите дисциплинарни мерки”, обясни Тодоров.

Рашков отстрани от длъжност шефа на Второ РУ заради Венци Боксьора

Заради скандалния казус началникът на Второ районно управление в София вчера е бил отстранен от длъжност. Заместник-началникът на СДВР Мариан Билалов пък подаде оставка. 

„Проверките ще продължат и всеки, който е допуснал някакво действие или бездействие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност. Нашите усилия са в посока установяване на това имало ли е полицейски чадър над Венцислав Дамянов. При установяване на такива данни, ще бъдат взети най-строги мерки”, посочи Тодоров.

Той изрази радостта си, че хората по-спокойно подават сигнали и съдействат на полицията.

От МВР заявиха пред NOVA, че е осигурено засилено полицейско присъствие в Световрачене, Войнеговци и Нови Искър заради пускането му. Пред дома на Дамянов във Войнеговци ще има постоянен денонощен патрул на МВР. И още - от МВР призовават гражданите да подават сигнали незабавно при инцидент в района, за да реагират своевременно. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.