В румънската столица има трайно увеличение на заразените

Префектът на Букурещ Александра Вакару обяви нови, по-строги ограничителни мерки заради трайното увеличение на случаите на COVID-19 в румънската столица, съобщи Аджерпрес.

Отвориха полеви болници в Румъния заради COVID-19

Мерки предвиждат, че работодателите от публичния и частния сектор с над 50 служители трябва да организират работата на смени, които да започват и да приключват поне с един час разлика, за да бъде избегнато струпване на хора. Освен това ще бъде засилен градският транспорт, за да се осигури по-слабо натоварване на превозните средства.

Казината ще могат да работят до полунощ. Жандармерията и полицията ще засилят контрола върху спазването на мерките за безопасност в откритите пазари, обществените пространства и търговските центрове.

Според официални представители броят на участниците в обучителни програми и семинари е ограничен на 250 души на закрито и на 300 на открито.

От днес Румъния въвежда карантина за влизащите от България

Ситуацията с коронавируса в съседна Румъния става все по-тежка. Тази седмица бяха достигнати рекордни стойности на новозаразените и смъртните случаи. Болниците са пълни, като се стигна дори до приемането на пациенти в палатки и други временни помощения.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА