Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" смята, че документът трябва да важи 9 месеца

"Тестът за антитела трябва да бъде безплатен. Хората с антитела трябва да влязат в програма, еквивалентна на тази на ваксинираните, с ясна специфика. Въпросните хора трябва да се тестват на всеки три месеца. Ако и тогава човекът има повече антитела, следва да получава зелен сертификат за още шест месеца". Това заяви в ефира на предаването "Твоят ден" Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме Промяната".

Според него и съпартийците му трябва да има "нулева корупция в здравеопазването, както и максимална разлика между минималното плащане и заплатата на директор на болница".

Асен Василев: ГЕРБ заплашва хора, че ако не гласуват за тях, ще бъдат уволнени

Той коментира и казуса с "двойното му гражданство". И подчерта, че е притеснен, че не му е поискано становище.

"Не знам защо е това бързане преди изборите. Не би трябвало тази тема да се използва предизборно. Главният прокурор има личен мотив да предприема действия, защото искаме да го сменим. Ако има истинска промяна в новия парламент, Гешев трябва сам да си подаде оставката", коментира бившият служебен министър на икономиката.

Той опроверга информациите, че е бил управител и собственик на три компании, докато е изпълнявал длъжността служебен министър.

Относно присъствието на Ицо Хазарта в листите на "Продължаваме Промяната" Петков разкри, че изпълнителят ще бъде полезен в "следучилищната дейност".

Кирил Петков допълни, че иска Мика Зайкова да бъде каналът за комуникация между ПП и "Има такъв народ". По казуса с финансирането на предизборната компания той увери, че средствата идват само от негови познати IT компании. А броят на членовете на формацията към момента е 240.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.