Децата трябва да се тестват два пъти седмично

Държавата обяви обществената поръчка за щадящи тестове за най-малките учениците.  За целта правителството отпусна 13 милиона лева на днешното си заседание. Със средствата ще се купят около  един милион и 600 хиляди антигенни тестове за учениците от 1-ви до 4-ти клас. Децата трябва да се тестват два пъти седмично.

Учениците в Пловдивско минават на онлайн обучение

Това е условието да могат скоро да се върнат в клас.  Както вече беше обяснено, родителите, които не желаят децата им да бъдат тествани, ще могат да ги оставят да учат дистанционно. Първата част от поръчката е за спешна доставка на 400 хиляди от тестовете.  Крайният срок за оферти е до петък.

Какво се знае досега за връщането в клас на най-малките ученици

Двойно повече ще учат децата от предучилищните групи през лятото  – реши  правителството. Часовете за допълнителна работа се увеличават на 40.  Това се прави, за да се наваксат пропуски по време на онлайн обучението и срещу отпадане на децата от системата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.