Гимнастичките й благодариха за всичко в ефира на NOVA

Гимнастичките ни не можаха да участват на световното по художествена гимнастика, но покориха олимпийския връх. Илиана Раева създава момичета от чисто злато и говори за олимпийските ни медалистки от Токио и прекратяването на кариерите им в предаването "На Фокус".

"Имаме интересна идея за осъществяване извън художествената гимнастика. Многобройните им фенове ще бъдат много доволни", разкри тя.

Тя разказва, че е посъветвала Лаура Траатс да прекрати кариерата си след като е разбрала за влошаване на дисковата й херния и неконтролируемо треперене в дясната ръка. А има и голяма вероятност да трябва операция.

"Трудно ми е да ги окуражавам, защото играят с травми, правят жертви. Все по-често си задавам въпроса кое е важното. Лаура се разплака, но аз й казах че няма нужда да е герой. Тя е имала травма още на Олимпиадата", признава тя.

По думите на Раева гимнастичките са споделяли трудните моменти с нея и винаги са я очаровали с интелекта си.

По повод скандала с упреците от страна на Русия към златния олимпийски медал на нашите момичета, Раева заяви, че нашият ансамбъл е всепризнат от всички специалисти в художествената гимнастика.

"Русия много добре знае силата на българската художествена гимнастика. Да ги победиш е невъзможно поради много обективни и субективни причини. Ние обаче ги победихме", смята тя.

По темата за "Левски" тя изрази увереност, че съпругът й Наско Сираков ще вдигне отбора на крака. Тя обясни, че откакто Мъри Стоилов е начело е започнала отново да гледа мачове на тима.

Симона Дянкова се сбогува с ансамбъла с емоционален пост

Екипът на "На Фокус" беше приготвил изненада за Илияна Раева - специално видео от гимнастичките.

Симона Дянкова споделя, че са пет абсолютно нормални момичета, събрани не по тяхна воля, но много щастливи, че това се е случило.

"Всяка от нас е много различна, но се допълваме много добре като отбор и мисля, че това много ни помогна да успеем", казва тя.

Според Стефани Кирякова те виждат различията си.

"Вместо това да ни отдалечава една от друга, по-скоро се уважаваме и оценяваме това, че не сме абсолютно еднакви и няма нужда да сме абсолютно еднакви, но заедно можем всичко", коментира тя.

Лаура Траатс е откровена, че контузията й в действителност е нещо сериозно.

„Темата на NOVA” в аванс: Последно заедно

"Сега ще направя още един ядрено-магнитен резонанс, за да видя докъде са стигнали нещата и оттук насетне започвам сериозно лечение, прекратявам спортната си кариера, както и целия отбор, така че ще имам време да се възстановя и съм сигурна, че ще успея да се възстановя напълно", подчерта тя.

Стефани Кирякова призна, че Раева категорично е взела решението да не участват на световното и са наясно, че постъпили правилно, ето защо не съжаляват изобщо.

Според Лаура Илиана Раева е ръководител, който може да дойде и да започне да крещи ако се налага, да е много, много строга, но в следващия момент, когато нещата се получат, никога не пропуска да ги поощри.

А Симона допълва, че с нея както може да си настръхнал какво ще ти каже, така и може да се забавляваш истински.

Ето с какви думи се обърна Стефани от името на целия ансамбъл към Илиана Раева:

"Госпожо, искаме да Ви благодарим за това, че през каквото и да преминавахме през тези години, Вие никога не спряхте да вярвате в нас и затова, че видяхте нещо много специално в нашия отбор, още в самото начало, когато не го беше видял никой".

Нов рекорд и още две титли за ансамбъла в Марбея (СНИМКИ)

А Лаура й пожела да е много здрава, за да може да ръководи, мотивира, вдъхновява и да помага на още много момичета.

"Пожелаваме новите момичета да Ви гледат със същия пламък в очите като нашия", заяви тя.

"Сигурни сме, че оттук нататък ще имаме още много поводи, които да празнуваме заедно. Знаем, че винаги ще сте до нас, както и ние до Вас. Обичаме Ви", завърши Симона.

Репортер: Николай Беремлийски

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Цветина Петкова