В ролята на модели влязоха актьорите Джаред Лето, Макколи Кълкин, Сейнт Винсент и Джоди Търнър-Смит

Алеята на славата в Холивуд се превърна в алея на модата. Gucci представиха колекцията си за пролетно летния сезон на 2022 година, която носи името „Парад на любовта“.

Специални гости на събитието бяха режисьорът Ридли Скот, певиците Били Айлиш и Майли Сайръс, водещият Джеймс Кордън, тенисистката Серина Уилямс, както и актрисите Оливия Уайлд, Гуинет Полтроу, Даян Кийтън и Дакота Джонсън.

С новата си линия Алесандро Микеле – креативният директор на модната къща, представи портрет на Холивуд, а всички модели показаха тоалети подходящи за церемонии по награждаване с най-престижните кино награди. Мъжете бяха с екстравагантни вечерни сака.

Модна къща "Шанел" представи круизната си колекция (СНИМКИ)

Колекцията включва рокли за червения килим, жилетки с кожени яки, пелерини от ярки пера, а дизайните на връхните дрехи са с широки рамене в духа на 40-те години на миналия век. Интересно е съчетанието между дантелени топове и поли до пода. Забелязват се ярки щампи в стил 70-те върху костюмите с резки кройки гарнирани със смели пера и колани.

Разбира се имаше и дрехи за ежедневието - хавайски ризи, гащеризони и спортни клинове. Аксесоарите включват маски, бижута за лице и широки очила, подходящи за звездите, които често се крият зад тях от папараците. Обувките са предимно сандали на високи платформи.

Мода от шоколад: Рокли от сладки изкушения блеснаха в Париж (ВИДЕО)

Оказа се обаче, че знаменитостите не бяха само в публиката, а и на подиума. В ролята на модели влязоха актьорите Джаред Лето, Макколи Кълкин, Сейнт Винсент и Джоди Търнър-Смит.

На финала на ревюто Алесандро Микеле, който сравнява Холивуд с гръцки храм, обитаван от божества, а актьорите и актрисите са митични герои, се появи, за да приеме поздравите на гостите, които дълго го аплодираха под звездите на булевард Холивуд – където се намира емблематичната Алея на Славата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.