Ревюто е част от 26-тото издание на изложението Salon du Chocolat

Модни дизайнери представиха тоалети от шоколад на търговското изложение за сладки изкушения в Париж. Една от най-впечатляващите рокли е вдъхновена от творчеството на Пикасо.

26-тото издание на Salon du Chocolat се проведе в изложбен център "Версай", а темата тази година е Ренесанс. Шефове сладкари, производители, търговци и любители на шоколадовите изделия представиха своите умения. Традиционно се проведе и модно ревю с изящни тоалети - някои - изцяло изработени от шоколад, а други - в съчетание с текстил. Докато моделите дефилираха, сладко си похапваха от вкусните тоалети.

„За създаването на една от роклите почерпихме вдъхновение от Пикасо, отдавайки почит на картината „Герника“. Впечатляващо е! Мисля, че това е единственото творение в търговското изложение, изработено изцяло от шоколад. Тежи 12 килограма! Много обичам шоколада, едва се сдържам да не си изям роклята!“, казва дизайнерът и модел Леа Франсоа.

 

 

Омайният аромат на шоколада ще се носи във въздуха на френската столица до 1 ноември. 

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.