Той призова да се създаде устойчиво правителство

„Гласувах за свобода, законност и справедливост - с тях получих доверието на българите. На тези избори ще се реши дали ще продължат промените или задкулисието отново ще победи”. Това обяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас.

„Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи. Изборната администрация следва да изпълнява закона и разчитам, че ще го направи добросъвестно”, добави той. И призова за създаването на устойчиво правителство.

 

"Започването на преговори за членство на РС Македония в Европейския съюз няма да зависи от бъдещето и по-следващото българско правителство, а от самата РС Македония", добави Радев.

Снимки: Булфото

"Ключово за началото на преговорите за ЕС за РС Македония е в спазване на правата на македонските българи, в изкореняването на езика на омразата, в прекратяването на опитите за системно унищожаване на културното българско историческо наследство. Началото на преговорите няма да зависи от следващото ново правителство и нов парламент, а най-вече от самата РСМ, която трябва да предприеме съответните действия. Убеден съм, че само с открит диалог между София и Скопие, ще изградим искрени приятелски отношения, каквито очакват хората от двете страни на границата", подчерта Радев.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.