Няма положителни деца в ОУ "Христо Ботев"

Най-малките ученици в страната вече се върнаха в  клас. Това стана, след като и последните 11 области получиха щадящите тестове за COVID-19.

Враца е една от областите, в които децата се връщат в клас. От общо 5500 деца обаче там само около 2 000 влязоха в класните стаи. Най-мотивирани се оказаха родителите на учениците от първи клас и на тези, на които предстои национално оценяване.

Директорът Иван Иванчев обясни, че само родителите от тези два класа са изявили желание децата им да се обучават присъствено.

"Само в два класа половината от родителите желаят децата им да посещават класните стаи. Нямаме заразени с COVID-19, имаме само едно контактно дете. Правилата се спазват", казва той.По думите му в училището няма ваксинирани деца.

 

 

Силвия, която е родител на дете в училището, споделя, че то не се притеснява от теста, а разбира необходимостта му. За момента обаче не би го ваксинирала.

Според учителка децата са щастливи, че са се върнали в училище и спазват препоръките.

 

 

Повече по темата вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.