По документи тя продължава да се води жива

Жена, жертва на убийство, присъства в избирателните списъци. Става въпрос за брокерката от Бургас Теодора Бахлова. Разследването показа, че 46-годишната жена е била убита преди година. До днес обаче, по документи, тя продължава да се води жива.

Следите на Теодора Бахлова се губят на 28 октомври 2020 г. По данни на полицията жената е била убита още в деня на изчезването си. През август тази година останки от тялото на брокерката бяха открити на бургаските гробища. Месеци след трагедията дъщерята на убитата алармира, че на семейния адрес продължават да пристигат сметки на името на майка й.

„Получавам от Община Бургас писма за данъци, за осигуровки. Да не говорим че е и в листите за гласоподавателите. Това е пълен парадокс. Майка ми се води жива”, каза Християна Радоева.

Дъщерята на убитата брокерка с първи думи след разплитането на зловещия пъзел

Бахлова попада в секция 72 в квартал „Драгалевци” - адрес, на който е живяла преди да се премести в Англия.

Вече трети месец Християна посещава институции и опитва да обясни ситуацията, в която се намира. Въпреки, че всички са чули за бруталното убийство, официален документ, удостоверяващ смъртта, дъщерята няма.

„Обяснявам им, че майка ми не е жива. И те ми казват: „Да, разбираме ви, но ни покажете някакъв документ. Обадих се в Съдебна медицина. Оттам ми отговориха, че няма как да ми издадат смъртен акт. Трябвало да имам документ от Прокуратурата. Подадох два пъти молба до Прокуратурата, но искът ми беше обявен за неоснователен”, обясни дъщеря й.

Останките от тялото ще бъдат задържани до издаване на тройна съдебно-медицинска и химическа експертиза и за евентуално последващи следствени работи.

Потърсихме отговор и от Съдебна медицина. От там ни обясниха, че досъдебното производство продължава, а без разрешение на наблюдаващия прокурор не може да бъде издадено съобщение за смърт. Потърсихме наблюдаващия прокурор, но от Окръжната прокуратура отказаха коментар по казуса.

Репортер: Елена Танева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.