В страната е въведен общонационален локдаун

“Все още няма конкретен отговор на въпроса какво ще се случи, ако човек откаже задължителната ваксинация при влизането на мярката в сила”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” медицинската сестра във Виена Мартина Бянов.

Австрия налага пълен локдаун заради коронавируса (ВИДЕО)

По думите й хората, които не са имунизирани, и нарушават влезлия ви сила локдаун за тях – биват глобявани. „Глобата е хиляда евро. Получават една бележка със сумата, която трябва да плати в рамките на четири седмици. Много хора обаче казват, че ще обжалват”, псочва тя.

 

От днес до 13-ти декември Австрия отново е в локдаун. Затворени са всички обекти освен хранителните магазини, аптеките, банките и училищата. Властите въведоха нови изисквания за влизане в страната без карантина. Намалява се срока на валидност на изискваните документи. Сертификатът за ваксинация вече ще важи не 360, а 270 дни.

Сертификат за наличие на антитела вече няма да се признава. Валидни остават само резултатите от PCR тестове - до 72 часа. Пристигащите от България задължително се регистрират онлайн в система и до 24 часа трябва да извършат тест за коронавирус.

66% от населението е ваксинирано, но за властите този процент е нисък. Затова се е взело решение за локдаун сега, за да има спокойни коледни празници. Близо 35 000 души излязоха на протест срещу това решение в събота.

 

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.