По думите му той се чувства длъжен да участва в лидерската битка за партията си

„Чувствам се длъжен да се включа в тази битка. Защото разсъждавам по един прост, но правилен според мен начин. България има нужда от лява политика. БСП е единствената лява партия, следователно България има нужда от БСП. Партията мина тежка година, въпреки че влязохме в управлението не можем да си затворим очите, че реализирахме слаби резултати”.Това заяви Крум Зарков от БСП в студиото на „На Фокус” в отговор на въпроса защо се включва в лидерската битка за партията си. 

По думите му партията има важна роля в управлението на страната и трябва да се събере, да се концентрира и да атакува мощно местните избори след две години. 

"Главният прокурор има основание да си подаде оставката доколкото не се справя с работата си и не е натоварен с необходимото обществено доверие. Този въпрос привлича естествено вниманието, но призивите той да си тръгне и отказът му – вероятно ще продължат до промяната на ВСС. Има нещо друго, което трябва да се случи. Неговата оставка не е свързана с неговата личност или със скандалите около него. Тя би била много ясен знак, че в тази страна няма никой, който да е недосегаем срещу общественото недоволство”. 

Миков: Нелепо е да се прави коалиция между приватизаторите и приватизираните

По думите му политиците не си дават ясна сметка, че е много важен пътят по който се добираш до този пост, упражняваш своите правомощия и моментът, в който решаваш да отстъпиш. „БСП не прави изключение в това отношение като основна част от българската политическа система”, посочи той.

„Дори да става дума за най-големия ми опонент не мога да си позволя да коментирам или да хвърлям обвинения за нещо, за което не знам и не съм видял документи”, така Зарков коментира най-новия сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев, в който бизнесмен го обвинява в присвояване на бизнеса му. „Ако има документи, това е много сериозно нещо и трябва да бъде разследвано”, подчерта той.

Нинова: Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет

На въпрос дали  възобновената проверка за „шкафчето”, касаещо бившия премиер и беше прекратено разследването за канадското гражданство на Кирил Петков е реверанс към новите управляващи от страна на главния прокурор, той заяви: ”Един Господ знае. Политиците могат да интерпретират, да тълкуват и да се нагласят според ситуацията”.

„Ще повярвам на тази институция, която покаже къде са отишли парите, дадени кеш за строежа на АМ „Хемус”. Ще повярвам, че е решена да се бори с корупцията.  Това е голямата задача на това ново правителство, на което вярвам и което подкрепих”, категоричен бе Зарков. И допълни: „Българските граждани ще повярват, че борбата с корупцията не е поредният лозунг, ако тези неща, за които се говори, се докарат до край”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.