Той потегли, за да раздаде подаръците

Дядо Коледа тръгна по света, за да раздаде подаръци. Белобрадият старец напусна дома си в Арктическия кръг и в следващите часове започва да посещава очакващите го деца, за да ги зарадва с подаръци. Преди да отпътува, той покани в официалната си резиденция във финландския град Рованиеми няколко семейства. Заедно с тях той пя коледни песни, преди последните приготовления за дългото си пътешествие. Минути преди да се отправи на път, Дядо Коледа пожела на всички весела и мирна Коледа.

НОРАД - Северноамериканското командване на аерокосмическата отбрана, в базата на Военно въздушните сили в Колорадо Спрингс, е натоварено със задачата да наблюдава пътя на шейната. Военните са забелязали Дядо Коледа да раздава подаръци в Русия, а след това продължил към малки острови като Науру и Кирибати. От НОРАД съобщиха, че след по-малко от 5 часа той ще дойде и в България.

Може да проследите маршрута на Добрия старец ТУК  

Канада разреши на ваксинирания Дядо Коледа да разнесе подаръците

Малчуган до Дядо Коледа: За първи път изливам чувствата си в писмо

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.