Премиерът коментира поисканата оставка на Гешев и казуса около Цацаров

Няма да има човек, който да се чувства над закона и всички ние сме равни. Това да няма различно или специално третиране е истинската промяна, която българското общество трябва да види, че вече започва да се случва. Това заяви премиерът Кирил Петков в ексклузивен коментар за NOVA, след като стана ясно, че отнемат достъпа до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

„Ние трябва да имаме едно общество, в което правилата, законността и следването на тази законност стават огромен приоритет”, категоричен е той.

Отнеха достъпа на Цацаров до класифицирана информация

Решението за Цацаров е било взето след контрол за надеждност и получени данни, които оказали влияние върху това колко е надежден председателят на КПКОНПИ.

„ДАНС ме уведоми, че са отнели достъпа до класифицирана информация до ниво „Строго секретно”. Разрешението е отнето в хода на осъществен контрол за надеждност след придобити данни, оказващи влияние върху неговата надеждност”, коментира министър-председателят. 

Петков за Гешев: Явно декларацията не му харесва, но промяната идва

Премиерът обвърза настъпващата промяна и с декларацията на управляващата коалиция, в която се иска оставката на главния прокурор Иван Гешев.

„Всички българи имат право на мнение. Народните представители също имат право да направят декларация за нещо, което вярват, че е факт. Аз мисля, че този тип информация явно на него не му харесва, сигурен съм. Но промяната идва”, заяви той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.