Според СГС събраните до момента доказателства сочат, че именно той е извършител на тежкото престъпление

Софийският градски съд остави в ареста Денис Ал Газзи, обвинен в убийството в столичния кв. „Люлин“ по време на празник с фойерверки. Според съда събраните до момента доказателства сочат, че именно Ал Газзи е извършител на тежкото умишлено престъпление. Спорно е само обстоятелството за конкретните причини за нанесения удар с нож. В съдебната зала мъжът каза, че е действал при самозащита. Междувременно в социалните мрежи се появиха видеозаписи, за които се твърди, че показват как обвиняемият е заплашвал с убийство и други хора

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На влизане в съдебната зала 23-годишният Денис Ал Газзи запази мълчание. Вътре в залата обаче стана ясно какво са разказали свидетели, а именно - на 9 януари, малко след 22 часа,  Денис отишъл при Илиян и неговите приятели. Бил ядосан, заради шума от фойерверките и крещял, че ще избие всички, твърдят свидетелите. Тогава се стигнало до спречкване. 23-годишният мъж извадил нож, намушкал Илиян в шията и избягал.

Пред съда днес Денис каза, че е действал при самозащита – твърдение, което свидетели и обвинение отричат. „Като излязат експертизите ще се разбере коя от двете тези е по-добра”, заяви Мирослав Христов - адвокат на Денис.

Заподозреният за убийството в София се предаде

В съдебната зала Денис каза още, че не се е укривал, а се притеснявал за живота си и искал „нещата да утихнат и тогава да се предаде в полицията”.

23-годишният мъж  е осъждан и преди - за наркотици, като в момента е в изпитателен срок. Според съда  има  данни за други агресивни прояви от страна на Денис.

Това, че и преди е бил агресивен, отбелязват и хора в социалните мрежи, където се появиха видеа, на които се твърди, че е именно обвиняемият.

Така, засега Денис остава в ареста. Решението не е окончателно. Ако бъде признат за виновен обачеq той може да влезе в затвора за до 20 години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.