Те ще се изискват на редица обществени места

Франция прие закона за задължителни ваксинационни сертификати. Те ще се изискват на редица обществени места като ресторанти, киносалони и музеи.

Сертификатът ще бъде задължителен и за междуградските влакове. досега тези места можеха да се посещават от неваксинирани, стига да предоставят действащ отрицателен тест. Законът е основен повод за редовните протести на антиваксъри. Някои от партиите в парламента също го намират за прекалено рестриктивен. Гласуването обаче мина с мнозинство от над 150 гласа и законът ще влезе в сила. Проучванията сочат, че повечето французи го подкрепят. Във франция ваксинираните са близо 80 процента от населението.

Що е то туиндемия и настъпва ли в Европа

"Ваксинацията е лично решение. Но в крайна сметка стана необходимо всички да се имунизират, за да сложим край на кризата. И ето решението", каза 23-годишният студент Артур Надо.

"Идеално. Сега всички са съгласни. С изключение на тези, които не искат да се ваксинират, но те не ме интересуват. Ето, приеха закона. Добра работа", пък смята Каролин Буше, 90-годишна пенсионерка.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.