Атина удължи действието на противоепидемичните мерки

Гръцките власти удължиха действието на противоепидемичните мерки. Планираше се мерките да важат до 24-ти януари, но срокът им сега е удължен поне до 31-ви януари. Високият брой на смъртните случаи изключва всяка мисъл за облекчаване на ограниченията. 

От началото на седмицата в Гърция вече глобяват възрастните хора, които не са се ваксинирали. Санкцията за всички граждани над 60-годишна възраст без ваксина е в размер на 50 евро, но всеки следващ месец тя ще е сто евро. 

Доста по-тежко наказание получи 32-годишна майка в Централна Гърция. Тя беше осъдена условно на седем месеца лишаване от свобода, защото не пускала децата си на училище заради страх от заразяване.

“Страх ме е да изпратя децата си на училище. Не съм антиваксър, нито принадлежа към някаква организация. Заведох ги за няколко дни, но чух, че случаите се увеличават и отново ги върнах в къщи. И тази година заведох децата на училище, но отново ги спрях заради многото случаи. Аз само защитавам децата си, не правя нищо друго”, казва 32-годишната жена. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.